• Beseda s prof. Ing. Jozefom Golianom Dr.

          • V piatok 28.1.2022 sa naši štvrtáci zúčastnili besedy s prof. Ing. Jozefom Golianom Dr. z Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre. Pán profesor študentov oboznámil s možnosťami štúdia na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Predstavil im bakalárske študijné programy, ktoré ponúka Fakulta biotechnológie a potravinárstva v Nitre.

            Okrem odborov, ktoré je možné na ich škole študovať poukázal hlavne na  uplatnenie  po skončení štúdia. Pri tejto príležitosti nezabudol spomenúť aj našich bývalých študentov – Zuzanu Drdolovú, Katarínu Kuzmovú  či Moniku Haluzovú.

          • Olympiáda v anglickom jazyku – okresné kolo

          • Dňa 13. januára 2022 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťaže sa zúčastnili víťazi školského kola v kategórii 2A Tomáš Holík žiak II.G a 2B Natália Špurnajová žiačka III.G.

            Tomáš Holík postupuje do krajského kola, ktoré sa bude konať 8. februára 2022.

            Srdečne gratulujeme.

            Good Luck!

          • Študenti GAS Krupina spoznávali Rím

          • V dňoch 26.11.- 29.11.2021 sa žiaci a učitelia Gymnázia Andreja Sládkoviča Krupina, vybrali spoznávať krásu a históriu večného mesta – RÍM.

            V skorých ranných hodinách nastúpili do taxíkov, ktoré ich dopravili na letisko Ferenca Liszta v Budapešti. Po približne hodinu a pol trvajúcom lete sme vystúpili v Ríme. Preprava  do hotela trvala chvíľu a mali sme  celý deň pre seba. Každý mal možnosť si vybrať čo chce  ako prvé vo večnom meste vidieť. Večer na spoločnej večeri sme si navzájom vymieňali poznatky a dojmy s prechádzky po Ríme, nevadilo nám ani to, že nás občas skropil dážď.

            V sobotu sme už mali spoločný program návštevu Vatikánskych múzeí, Sixtínskej kaplnky, Bazilika sv. Petra, Anjelsky hrad, večerný Rím. Tu už počasie bolo k nám ústretové a celý deň nám svietilo slniečko na našich potulkách. Mnohých z nás ohúrili krásne zbierky v múzeu, maľby v Sixtínskej kaplnke, impozantnosť baziliky. Najväčší zážitok však bol  pohľad na Rím  z vyhliadky – kopuly Baziliky sv. Petra, na ktorú sme museli zdolať 165 schodov. Romantiku večera doplnil určite najromantickejší zážitok celého pobytu, keď mladý muž na kolenách pri fontáne di Trevi,  žiadal svoju priateľku o ruku za hlasného potlesku a podpory okolo stojacích.

            Tretí deň nášho pobytu bol venovaný antickému Rímu, tak sme si za pomoci výkladu našej sprievodkyne, predstavovali ako večné mesto vyzeralo a žilo počas vlády rímskych cisárov. Navštívili sme  Koloseum, Fórum Romanum, Pantheon, Španielske schody, Lateránsku  baziliku, neobišli sme ani sochu zakladateľov Ríma pri sídle primátora mesta, fontánu štyroch riek a ďalšie pamätihodnosti tohoto večného a nádherného mesta.

            Za sprevádzanie a odborný výklad  k pamätihodnostiam v Ríme ďakujeme p. Drahuši Kresanovej, našej bývalej absolventke GAS Krupina, ktorá už 20 rokov žije v Ríme  a sprevádza turistov po jeho krásach.

            Mgr. Anna Borbuliaková, riaditeľka

          • Aktivity Environ projektu

          • V rámci nášho Environ projektu : „Konáme v oblasti zmeny klímy .“ (ClimaEdu).

            Žiaci GAS Krupina, SOŠOaS Krupina, spoločne so žiakmi  Základnej školy J. C. Hronského,  dňa 15. 11. 2021 vysádzali v parku základnej školy dreviny a rastliny na budovanie parkovej zelene školy.

          • BURZA VYSOKÝCH ŠKôL

          • Dňa 4. novembra sa žiaci 4.G s triednou profesorkou a zároveň výchovnou poradkyňou zúčastnili burzy vysokých škôl v Nitre. Na burze mali možnosť získať cenné informácie o štúdiu na slovenských a českých vysokých školách. Informácie boli zväčša sprostredkované samotnými študentmi jednotlivých fakúlt. Zúčastnili sa niekoľkých prednášok napríklad z vedeckej alebo technickej oblasti. Najväčší záujem bol o Akadémiu ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika, kde si na svoje prišli mnohí študenti. Zaujala ich najmä bezpečnosť a obrana štátu a vojenské zdravotníctvo. Mnohých zaujala Jesseniova lekárska fakulta v Martine a taktiež fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Veríme, že návšteva burzy pomohla našim maturantom a odniesli si cenné rady a informácie, ktoré zvážia pri výbere  vysokej školy. 

            Lujza S

          • Halloween 2021

          • V utorok 26.10 2021 bol pre študentov gymnázia výnimočný. Študentská školská rada si pre nich pripravila deň, keď bolo očakávané prísť do školy v maske prípadne v čiernom oblečení. Klasické hodiny vystriedali tie so strašidelným filmom, hodinou anglického jazyka na tému tohto sviatku a samozrejme nechýbali ani efektné pokusy v chemickom laboratóriu. Priestory školy boli tematicky vyzdobené, pamiatku na tento deň si mohli zvečniť pri fotostene. Porota vybrala najmasku z každej triedy, a veru výbor bol ťažký.Veľmi chceme poďakovať všetkým študentom, ktorí ocenili túto aktivitu a svoju kreativitu pretavili do masiek, bolo to fakt desivé .Teší nás, že konečne sme na chvíľu zabudli na to, že tu straší korona, v tento deň na škole strašili naše masky. Študentská rada týmto dňom opäť oživila sériu zaujímavých akcií pre našich študentov. Ďakujeme im.

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.