• Poďakovanie za školský rok

          • Vážené pani riaditeľky a vážení páni riaditelia,

            chcem sa Vám poďakovať za Vašu neúnavnú prácu odvedenú na Vašich školách a školských zariadeniach v tomto školskom roku a zablahoželať k Vašim dosiahnutým výsledkom a úspechom.

            Prajem Vám, aby ste si cez leto čo najviac oddýchli na dovolenkách a teším sa na Vás v auguste na spoločnej porade.

             

            S pozdravom

          • Koncoročný relax zamestnancov SOŠOaS a GAS Krupina .

          • Zamestnanci SOŠOaS Krupina a GAS Krupina, aj na konci tohto školského roka,  dodržali tradíciu a pokračovali v spoznávaní krás nášho  Slovenska. Navštívili Ochtínsku aragonitovú jaskyňu, Kaštieľ Betliar a múzeum Andrássyovcov. Náš poznávací a relaxačný výlet, sme ukončili na Muránskej planine a lúke plnej malých syslíkov.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z.

             

            p o s k y t u j e

             

            z organizačných dôvodov žiakom Gymnázia Andreja Sládkoviča, M. R. Štefánika 8, Krupina riaditeľské voľno 27. júna 2023 (utorok).

             

             

                                                                                                                                                       Mgr. Anna Borbuliaková

                                                                                                                                                             riaditeľka školy

          • Školský výlet

          • Školský rok sa chýli k svojmu záveru, preto sme spolu s našimi študentami vymenili školské lavice za spoznávanie krás nášho Slovenska. Prvou zastávkou bola zubria zvernica pri Topoľčiankach. Následne sme si prešli okolie Topoľčianskeho zámku. Krásne rastlinstvo sme obdivovali v Arboréte v Tesárskych Mlyňanoch. Výlet sme ukončili občerstvením resp.nákupmi v obchodnom centre v Nitre. S únavou ale hlavou plnou zážitkov sme sa vrátili domov.

            Mgr.Adriana Korčoková, PaedDr.Anna Fedešová

          • Veľvyslanectvo mladých

          • Študenti Gymnázia Andreja Sládkoviča v Krupine Šimon Troiak a Tomáš Holík sa so svojim projektom prebojovali do finále celoslovenského projektu Veľvyslanectvo mladých, ktoré sa konalo 13.6.2023 v Bratislave. Prezentovali projekt s názvom „Zmapovanie studničiek v okolí mesta Krupina“. Projekty, s ktorými sa študenti do tejto súťaže zapájajú, musia spĺňať presne stanovené kritériá a prezentujú sa v anglickom jazyku. Naši študenti prezentovali svoj projekt pred odbornou porotou, ktorú tvorili veľvyslanci krajín Veľká Británia, Japonsko, Rumunsko, Srbsko a Chorvátsko ak aj odborníci z oblasti ekonomiky a cestovného ruchu. Napriek tomu, že nie je jednoduché predstúpiť pred takúto porotu, naši študenti to zvládli výborne a nemali problém svoj projekt obhájiť.

            Ďakujeme našim študentom Šimonovi a Tomášovi za reprezentáciu nielen nášho gymnázia, ale aj nášho mesta. Veríme, že s podporou Mesta Krupina a Mestských lesov Krupina sa nám podarí tento projekt zrealizovať, aby slúžil ľuďom, ktorí majú radi turistiku, spoznávajú nové neobjavené miesta a venujú sa hľadaniu geokešiek.

            https://prezi.com/view/2h0ccWWqmYBkTlThKUSY/

            Mgr. Adriana Korčoková

          • Oslo Nórsko 9.-11.5 2023

          • Po úspešnom využití Nórskych grantov na zlepšenie klímy v interiéri a exteriéri našej školy v rámci projektu Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky SK Klíma, sme dostali možnosť navštíviť hlavné mesto Nórska Oslo. A tak skupinka 3 študentov a jedného pedagóga odleteli za spoznávaním tejto nádhernej severskej krajiny. V prvý deň po prílete sme sa spolu s ďalšími školami zo Slovenska a zástupcami Ministerstva životného prostredia stretli na spoločnej večeri a spoznávali sme centrum mesta. Vychádzku sme ukončili pri Kráľovskom paláci. Druhý deň si pre nás pripravili program donori - zástupcovia Nórskych grantov. Ukázali nám ako sa Nórsko prispôsobuje zmenám klímy prešli sme sa popri vodnom kanáli Hovinbekken, ktorý vytvára krásnu atmosféru v okolí škôl ako aj oddychové zóny na sídliskách. Potom sme sa premiestnili do Botanickej záhrady. V areáli je tiež množstvo múzeí. V Climate house sme mohli sledovať kam sa uberá svet vďaka klimatickým zmenám. Potom sme navštívili geologické a zoologické múzeum. V druhej časti programu sme navštívili Vigenland park s viac ako 200 sochami zobrazujúcimi ľudské telo v rôznych polohách. Posledný deň sme spoznali strednú školu Stabekk Upper a pri vzájomných prezentáciách sme predstavili environmentálne aktivity našich škôl. Naši študenti skvele komunikovali v anglickom jazyku. Získali sme množstvo zážitkov a inšpirácií. Nórsko je krásna krajina, ktorej záleží na životnom prostredí. ĎAKUJEME.

          • Olympijský deň 2023

          • Dňa 2. júna sa v našej škole uskutočnil olympijský deň pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru. Žiaci z Gymnázia A. Sládkoviča a Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Krupine súťažili v rôznych disciplínach: florbal, minifutbal, volejbal, preťahovanie lanom, šípky, hod granátom na cieľ, streľba zo vzduchovky. Po ukončení súťaží boli víťazi odmenení, pre všetkých súťažiacich bolo pripravené chutné občerstvenie. 

            Ďakujeme ZRŠ za finančný príspevok na vecné ceny a občerstvenie,  pedagógom za dozor na jednotlivých stanovištiach. 
             

            Mgr. Marek Janek