• Mladý Európan 2023

          •              Dňa 18. apríla 2023 sa v historických priestoroch starej radnice v Lučenci uskutočnilo regionálne kolo súťaže Mladý Európan 2023. Vo vedomostiach týkajúcich sa fungovania Európskej únie súťažilo desať trojčlenných stredoškolských tímov z okresov Detva, Lučenec, Krupina, Poltár a Rimavská Sobota.

                            Našu školu reprezentovalo odvážne trio dobrovoľníkov z 3. g triedy: Ján Baránek, Tomáš Holík a  Karin Hudecová. V priamej konfrontácii s rovesníkmi nakoniec obsadili 7. miesto.

                            Za reprezentáciu ďakujeme a k umiestneniu gratulujeme. 

          • ATLAS - Envirocena Nadácie VÚB

          • V minulom školskom roku sme na aplikovanej ekonómii vyrábali z textilného odpadu hračky pre psíkov. S projektom, "Recyklovanému textilu sme dali druhú šancu", sme sa zapojili do 3. ročníka súťaže o envirocenu Nadácie VÚB ATLAS. V kategórii Životné prostredie sme odbornú porotu zaujali a postúpili medzi úspešných finalistov. Dňa 13. 4. 2023 sa konalo vyhlásenie víťazov v krásnych historických priestoroch Fach-Pállfyho paláca v Bratislave, na ktorom žiačky Ela Kocková a Janka Cibuľová reprezentovali našu školu. Mali sme možnosť stretnúť niekoľko známych osobností a byť súčasťou natáčania relácie odovzdávania envirocien.  Získali sme množstvo zážitkov a utvrdili sme sa v tom, že v enviro aktivitách, zameraných na ochranu životného prostredia, budeme aj naďalej pokračovať. 

            Janka Cibuľová, 4. G