• Workshop k robotike

          • V piatok 26.1.2024 sa u nás na škole konal workshop k robotike. Páni z firmy Mivasoft nám a naším hosťom predstavili multifunkčné robotické rameno Dobot Magician ktoré sme zakúpili na našu školu ako učebnú pomôcku.

          • Exkurzia Viedeň

          • V piatok 19.1.2024 sa skupina študentov gymnázia spolu s pedagógmi vybrala na exkurziu do Viedne. Cieľom exkurzie bola návšteva imerzívnej výstavy veľkolepého sveta Tutanchamóna, kde sme sa okrem obdivovania predmetov a hrobky Tutanchamóna mohli preniesť pomocou virtuálnej reality, multimediálnej prezentácie a interaktívnej hry do starovekého Egypta. Následne sme si prehliadli historické centrum mesta a tu sme splnili ďalší cieľ exkurzie – návštevu Prírodovedeckého múzea (Naturhistorisches Museum).  Múzeum je rozdelené do viacerých oddelení mineralogicko-petrografické, geologicko-paleontologické, botanické, 3 druhy zoologických oddelení. Mohli sme tu vidieť bohatú zbierku minerálov a hornín z rôznych častí sveta, dokonca aj zo Slovenska. Geologické éry nám priblížili vývoj života na Zemi, cez éru dinosaurov až k nášmu predchodcovi Homo sapiens. Neprehliadli sme ani unikát antropologického oddelenia  sošku Willendorfskej venuše, ktorá je  stará 25 000 rokov. Zaujímavou bola  aj bohatá expozícia živočíchov z rôznych prostredí. Počas výstavy sme sa mohli zapojiť do interaktívnych hier a overiť si svoje vedomosti. Ciele sme splnili a domov sme sa vrátili bohatší na nové poznatky.

          • Práca fyzioteapeuta v kúpeloch Dudince

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Práca fyzioteapeuta v kúpeloch Dudince .

            Dnes nám zástupkyne manažmentu z Kúpelov Dudince, priblížili liečebné pocedúry v kúpeľoch. Zároveň nám predstavili históriu a  súčastnosť kúpeľov.  Zaujala nás možnosť práce v týchto svetoznámich kúpeľoch , ako aj starostilovosť o svojich zamestnancov, ktorej manažment venuje  veľkú pozornosť. Možnosť zamestnania sa ponúka našim žiakom po matťurite, ako  aj po skončení vysokoškolského štúdia. Fyzioterapia, starostlivosť o svoje telo, patrí k modernému životnému štýlu 21.storočia. Preto si vážme naše Dudince.

          • Exkurzia - Bzovská pekáreň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Bzovská pekáreň .

            Dňa 16.1.2024 sa žiaci oboznámili s pekárskou výrobou v Krupine. Ing. Zuzana Molnárová, konateľka pekárne Bzovík, sprevádzala našich žiakov výrobnými priestormi, priblížila im výrobné procesy, ekonomiku firmy . Záver patril ochutnávke typického výrobku pekárne - pagáčov.

          • Vyhodnotenie dotazníka ZŽŠ

          • Už niekoľko rokov vedieme žiakov našej školy, k zdravému životnému štýlu. Zdravý pohyb, správny postoj k stravovaniu a dodržiavanie zásad ZŽŠ, to sú hlavné piliere, ktoré má ovládať človek, aby si zachoval svoje zdravie. Pre ich splnenie sme na škole vytvorili podmienky, stravovaním v školskej jedálni, kde majú žiaci možnosť  formou  zdravej stravy zabezpečiť zdravé stravovanie. Ovocie, zelenina, domáca strava, to je možnosť zdravého stravovania u nás v školskom bufete a jedálni. Jedlá, ktoré našim žiakom poskytujeme sú pripravované našimi kuchárkami, ale aj žiakmi SOŠOaS Krupina. Často pripravujú aj jedlá, ktoré sa učia na zahraničných  odborných stážach. Ako sa nám darí viesť našich žiakov k zdravému stravovaniu, máte možnosť posúdiť vo  vyhodnotenom dotazníku o zdravom stravovaní. Pri príležitosti Dňa zdravej výživy, bol žiakom a zamestnancom,  anonymne prístupný na vyplnenie.

            Ďakujeme všetkým, ktorí  sa zapojili do ankety o stravovaní. Rovnako ďakujem Ing. Eve Sopkovej, za vytvorenie  a vyhodnotenie  dotazníka.

                                                                         Mgr. Anna Borbuliaková