• Príďte zahlasovať za najkrajšiu vianočnú maľbu alebo kresbu

          • „Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno dielo a to sa až do krupinského átria dostalo. Tak tam stálo a do 15. decembra čakalo ako v súťaži obstálo.“

            Príďte zahlasovať za najkrajšiu vianočnú maľbu alebo kresbu. Átrium Mestského domu v Krupine je plné nádherných farebných prác, ktorých je dokopy až 202. Do súťaže sa zapojili žiaci z materských, základných, stredných a umeleckých škôl nielen z Krupiny, ale i širšieho okolia. Študenti Gymnázia Andreja Sládkoviča ich pre Vás nainštalovali. Vyhodnotenie súťaže prebehne dňa 19.12.2023 na spoločnom programe škôl v Krupine pod názvom Vianočný punč v Kine Kultúra. Srdečne ste všetci vítaní. Zároveň sa chceme z celého srdca poďakovať za každý jeden obrázok každému jednému umelcovi.

            Ďakujeme!

          • Študentská firma bumbleBEE

          • Študenti 3.G sa v rámci svojej študentskej firmy bumbleBEE pustili do výroby svojich produktov a majú plné ruky práce. Svoje výrobky pripravujú na predaj na vianočné trhy nielen v Krupine, ale aj v Hontianskych Nemciach a Hontianskych Tesároch.

            Pracujú na výrobe sviec z včelieho vosku, balzamov z včelieho vosku, relaxačných solí do kúpeľa a merchu.

            Pri výrobe sviec spolupracuju s miestnym včelárom, od ktorého nakupujú materiál. Do solí pridávajú sušené bylinky z lokálnych zdrojov a miestneho bezobalového obchodu.

          • Ustanovujúce valné zhromaždenie

          • 14.novembra 2023 sa na pôde našej školy konalo ustanovujúce valné zhromaždenie študentskej firmy bumbleBEE. Študentská firma vznikla v rámci predmetu aplikovaná ekonómia. Študenti 3.G svoju podnikateľskú činnosť zamerali na predaj ručne robených sviec z včelieho vosku, balzamov z včelieho vosku, relaxačných solí do kúpeľa a merchu.

            Na VZ boli prítomní akcionári - študenti, rodičia a zamestnanci našej školy. Prítomní akcionári sa oboznámili so stanovami firmy a podnikateľským plánom.  Akcionárom vo firme je aj konzultant našich študentov, JUDr. Tomáš Veróny, ktorý  sa im po skončení oficiálnej časti predstavil a spolu diskutovali o smerovaní firmy. Našim študentom prajeme úspech v podnikaní a veľa skúseností, ktoré pri ňom nadobudnú. 

          • Vianočné dielne

          • Študenti našej študentskej firmy bumblebeegas  si dnes pripravili vianočné dielne pre študentov 1.G. V rámci vyučovacej hodiny umenie a kultúra ich naučili vyrábať sviečky z včelieho vosku. V úvode mali možnosť sa dozvedieť o vzniku sviec, spôsoboch výroby, či o svieci ako symbole Vianoc. Potom nasledovala ručná výroba sviec z včelieho vosku, ktorú si každý vyrobil a ozdobil podľa svojho vkusu. Čaro vianočného času sa takto preniesol aj na študentov, ktorí svojimi sviecami môžu obdarovať svojich rodičov, či blízkych. 

            Ďakujeme

          • BODY WORLDS & VIANOČNÉ TRHY BRATISLAVA

          • V posledný novembrový deň 50tka študentov gymnázia vycestovala do Bratislavy. Jedným z cieľov exkurzie bolo pozrieť sa na ľudské telo očami lekárov. Výstava BODY WORLDS prezentuje ľudské telo vo viacerých polohách, znázorňuje umiestnenie svalov, nervov, ciev a jednotlivých vnútorných orgánov. Okrem toho sme mohli vidieť detaily ľudských orgánov aj ich poškodení spôsobených nezdravým životným štýlom. Sprevádzala nás študentka medicíny, ktorá zároveň odpovedala na zvedavé otázky študentov. Po výstave sme sa presunuli do Starého mesta, kde už bolo cítiť vianočnú atmosféru. Hoci návrat domov skomplikovala snehová kalamita, zvládli sme to a šťastne sme docestovali domov a priniesli sme si len tie najlepšie zážitky. 

          • Online závislosť a prevencia

          • Internet a digitalizácia menia svet. Žijeme vo svete mobilov, aplikácií a sociálnych sietí, ktoré nám uľahčujú život, ale zároveň prinášajú riziká a hrozby. Mali by sme preto o nich vedieť čo najviac. Pri príležitosti Dňa počítačovej bezpečnosti (30.11) začali jednotlivé triedy pripravovať kampaň o online závislosti a prevencii nadmerného používania internetu. Najlepšie kampane budú odmenené a následne realizované.

            Mgr. Júlia Weisová, školská digitálna koordinátorka