• Majstrovstvá SR v Cezpoľnom behu 2022

          • Dňa 19.11.2022 sa v Dubnici nad Váhom konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v cezpoľnom behu. Pretekalo sa v areáli letiska Slávnica.

            Na súťaži sa zúčastnili aj naši dvaja študenti GAS Krupina, Šimon Troiak a Adam Korčok. V súťaži družstiev získali bronzovú medailu.

            Za vzornú reprezentáciu školy aj mesta im ďakujeme a k úspechu blahoželáme.

             

                                                                                                                                                           Vedenie GAS

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • O tom, že našich študentov baví "speakovať" nás presvedčil ich záujem zapojiť sa do školského kola olympiády v anglickom jazyku. Študenti 1., 2. a 3.ročníka si porovnali ich komunikačné zručnosti pri rozprávaní príbehov o obrázkoch a hraní rolí, kde si s nimi zmerali sily študenti 4.ročníka, ktorí sa zahrali na "native speakrov". Porota to nemala ľahké, pretože výkony všetkých súťažiacich boli veľmi vyrovnané a bolo jasné, že angličtina im nerobí problém. Po sčítaní bodov z písomnej a ústnej časti sa s minimálnym bodovým rozdielom na prvom mieste v kategórii 2 A umiestnila Sofia Hrašková a v kategórii 2 B Tomáš Holík. Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

          • GAS & GAUDEAMUS NITRA 2022

          • Dnes sa študenti 3. a 4. ročníka nášho gymnázia v spolupráci s BBSK a Regionálneho centra kariéry v Krupine zúčastnili burzy vysokých škôl Gaudeamus v Nitre. Podujatie sa konalo v areáli Agrokomplexu. Študenti mali možnosť získať potrebné informácie o vysokých školách nielen na Slovenku, ale aj v Českej republike. Každá univerzita predstavila svoje ponuky štúdia na jednotlivých fakultách. Študenti konzultovali a pýtali sa na to, čo ich zaujíma zastupcov univerzít. Okrem množstva propagačných a informačných materiálov si nasi študenti odniesli aj veľa zážitkov. A možno prehodnotili aj svoj doterajší výber svojho budúceho štúdia. Tejto burzy sa zúčastnilo množstvo študentov z celého Slovenka, čo svedčí o vysokej kvalite podujatia.

          • Konzultačné hodiny

          • Konzultačné hodiny učiteľov pre žiakov, zákonných zástupcov sú každý nepárny utorok, v čase od 14:30 - 15:30 hod.

          • Riaditeľské voľno 18.11.2022

          •  Riaditeľka školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z.

            p o s k y t u j e

            z organizačných dôvodov žiakom Gymnázia Andreja Sládkoviča, M. R. Štefánika 8, Krupina riaditeľské voľno 18. novembra 2022 (piatok).

             

             

                                                                                                                                                Mgr. Anna Borbuliaková, v.r.

                                                                                                                                                         riaditeľka školy

          • Na skle maľované

          • Divadelné predstavenie, Na skle maľované . Dňa15. novembra 2022 sa žiaci a učitelia Gymnázia Andreja Sládkoviča Krupina, zúčastnili na divadelnom predstavení názvom : „Na skle maľované“. Herci divadla Oskar z Bratislavy, pripravili žiakom a učiteľom svojími výkonmi príjemné predpoludnie, plné humoru a zábavy. Celé predstavenie bolo živé, pútavé a plné humorných scénok. Tri hlavné postavy z hry Jánošík, čert a anjel nám navodili príjemnú atmosféru a „oživili“ postavu Jánošíka – nášho národného hrdinu. Súčasťou predstavenia boli aj klasické muzikálové piesne z pôvodného ikonického muzikálu. Žiačky 4.G mali možnosť byť súčasťou predstavenia a zahrať si spolu s hercami, zvládli to na výbornú. Ďakujeme hercom, za umelecký zážitok, ktorým sme sa preniesli do doby zbojníkov, ľudových piesní a ostatných tradičných, ale aj netradičných prvkov.

          • JA Slovensko, n.o. – program: Viac ako peniaze.

          • „Ako motivovať mladých ľudí dlhodobo a pravidelne si odkladať svoje peniaze?“ V spolupráci s Nadáciou Národnej banky Slovenska sme pripravili súťaž Innovation Camp. Šesťdesiat žiakov základných a stredných škôl zapojených v programe Viac ako peniaze, práve hľadá riešenie na zadanú výzvu. 15-tim tímom sa venujú odborní konzultanti z praxe. Držíme palce a tešíme sa na inovatívne riešenia. #vzdelavanie #juniorachievement #slovensko #inovacie #5penazi Národná banka Slovenska, 5peňazí Zdroj: https://www.facebook.com/groups/172914402789886

          • Seminár "Zdravý životný štýl." Téma : Mlieko a výrobky z mlieka.

          • Je mlieko zdravé? Nespôsobí mi zdravotné problémy? Je mlieko iné ako pred niekoľkými rokmi? Na takéto a podobné otázky, dostali žiaci odpoveď počas semináru dňa 10.11.2022. Seminár bol spojený s ochutnávkou a tiež degustačným testom: Ako viem rozoznávať mliečne výrobky!

          • Barborka Melichová - vernisáž

          • V Mestskej knižnici Krupina, naša žiačka Barbora Melichová, dňa 10.11.2022 predstavila svoju zbierku básni "Zo srdca". Zbierku nájdete,aj v našej školskej knižnici.

          • STUŽKOVÁ SLÁVNOSŤ

          • 21.október 2022 bol pre našich maturantov výnimočný deň. V Hontianskych Nemciach sa konala stužková slávnosť, ktorá začala slávnostným príchodom našich štvrtákov. Nasledoval ich príhovor, potom príhovory pani riaditeľky Mgr. Anny Borbuliakovej a triednej profesorky Mgr. Janky Izákovej. Potom pani profesorka pripla svojim žiakom na hruď zelené stužky nádeje. Nasledovali tóny študentskej hymny  Gaudeamus igitur  a slávnostný prípitok, ktorý za rodičov predniesla  pani Kocková. Do spoločného tanca žiaci pozvali rodičov a po nich svojich učiteľov. Maturanti stužkovú oživili aj ich veselým programom a nasledovnou voľnou zábavou. O polnoci si pre pani triednu profesorku  pripravili polnočný súd s ich vymysleným desatorom. Po niekoľkých pripomienkach ich triedna profesorka podpísala a svoj podpis pod desatoro pridala aj pani riaditeľka. Nasledovali častušky, ktoré pobavili všetkých hostí. Ukončením polnočného programu bolo rozbitie džbánu, z ktorého si pre šťastie každý študent ukoristil črepinu. Voľná zábava pokračovala až do skorého rána.

          • 28.4.2022 -Deň narcisov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 28.4.2022 -Deň narcisov.

            Deň narcisov aj vďaka našim dobrovoľníčkam 🙂 Dnes sa po dvojročnej prestávke opäť ulice Slovenska aj našej Krupiny rozžiarili vďaka pripnutým narcisom. Ďakujeme Vám všetkým, ktorí ste touto formou prispeli na dobrú vec a samozrejme našim študentkám z 1.G, ktoré sa tejto tradičnej zbierky Ligy proti rakovine zúčastnili ako dobrovoľníčky. Spoločne získali v dobrovoľnej zbierke 730,85 € pre Ligu proti rakovine.