• TURISTICKÝ KURZ VYSOKÉ TATRY

          • V dňoch od 3. - 5. októbra sa žiaci 4. ročníka zúčastnili turistického kurzu vo Vysokých Tatrách. Po niekoľkohodinovej ceste vlakom úspešne dorazili na Štrbské pleso, kde sa ubytovali a začali svoju prvú túru k vodopádu Skok. Hneď v prvý deň sa na vlastnej koži presvedčili, aké premenlivé je počasie v Tatrách, ale ani to ich od túry neodradilo. Po úspešnom výstupe ich čakalo prekvapenie v podobe kamzíkov. Na druhý deň sa žiaci vybrali do Aquacity Poprad, kde sa zregenerovali a vybláznili na tobogánoch. Ich ďalšou zastávkou bola návšteva múzea TANAP- u v Tatranskej Lomnici, kde sa žiaci mohli dozvedieť o faune a flóre Vysokých Tatier, o ich geológii a geomorfológii. Po návrate deň zavŕšili krásnou prechádzkou okolo Štrbského plesa. Posledný deň sa žiaci vybrali na Popradské pleso a taktiež sa zastavili pri Symbolickom cintoríne, kde sú na pamiatku obetiam Vysokých Tatier umiestnené pamätné tabule s menami ľudí, ktorí zahynuli vo Vysokých Tatrách. Po úspešnej túre sa žiaci pobalili a unavení, ale plní zážitkov, vyrazili smer Krupina. Za organizáciu turistického kurzu ďakujeme pani Mgr. Janke Izákovej a pánovi Mgr. Marekovi Janekovi.

          • Partizánska vatra

          • 7. októbra 2022 sa v krupinskej lokalite Šváb uskutočnila tradičná Partizánska vatra, spomienkovo-pietne podujatie, ktorým si mesto Krupina a Slovenský zväz protifašistických bojovníkov s ďalšími spoločenskými organizáciami pripomína udalosti spojené so SNP. Našich žiakov na podujatie pritiahla takisto tradičná súťaž základných a stredných škôl, ktorá má vedomostný a súčasne branný charakter. Šesť žiackych družstiev bojovalo vo vedomostnom kvíze o 2.svetovej vojne, v zručnostiach spojených s poskytovaním prvej pomoci, v streľbe zo vzduchovky a v hode granátom. Po spočítaní bodov sa družstvo gymnazistov, žiakov 2.G, umiestnilo na prvom mieste. Tými úspešnými boli: Adam Korčok, Andrej Križan, Martin Pupava a Nicol Degúľová. K úspechu im určite pomohla aj prítomnosť a povzbudzovanie spolužiakov z 1. G. Gratulujeme!

          • Noc výskumníkov a Múzeum SNP v Banskej Bystrici

          • Dňa 30.9. 2022 privítalo zmoknuté mesto pod Urpínom žiakov 1.G a 3.G. Naše kroky viedli najprv k bránam obchodného centra Europa. Cieľom neboli lákavé výklady obchodov, ale ponuka podujatia NOC VÝSKUMNÍKOV. Prostredníctvom jednotlivých stánkov viacerých univerzít, stredných škôl a záujmových či vzdelávacích organizácií boli študentom prezentované najnovšie trendy v oblasti vedy, techniky a technológií. Skúmanie pralesov, chémia v potravinárstve, robotika, možnosti 3D tlače, vedecká hračka, práca tlmočníkov, počítačová grafika... Mohli sme pozerať, mohli sme sa pýtať a mohli sme sa aj dotýkať... V druhej časti exkurzie sa žiaci prostredníctvom expozície Múzea SNP ponorili do histórie. Videofilm, lektorský výklad a množstvo exponátov vo vitrínach múzea nám vytvorilo obraz udalostí, ktoré sú dôležitou kapitolou našich dejín a je dobré si ich pripomínať.

          • Športová Olympiáda mládeže o Pohár predsedu BBSK

          • Dňa 29.septembra Banskobystrický samosprávny kraj zorganizoval prvú Športovú olympiádu mládeže o pohár predsedu BBSK. Na pôde Strednej športovej školy v Banskej Bystrici sa stretlo viac ako 200 športovcov zo všetkých 13 okresov. Žiaci súťažili v športoch , atletika, stolný tenis a malý futbal.

            Gymnázium A. Sládkoviča reprezentovali chlapci a dievčatá  v atletike.

            Súťažilo sa v disciplínach beh na 50m,skok do diaľky, vrh guľou. Najviac sa darilo Marianne Slúkovej ktorá skončila na 3.mieste v behu na 50m.

            Školu reprezentovali :

            Marianna Slúková - beh na 50m  3.miesto

            Petra Piatrová - skok do diaľky   5.miesto

            Rebeka Drotnerová - vrh guľou  10.miesto

            Milan Kohút - skok do diaľky 4.miesto

            Adam Korčok -  beh na 50 m 6.miesto

            Za vzornú reprezentáciu školy im ďakujeme.

          • POZVÁNKA NA RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Vážení rodičia,
            pozývame Vás na plenárne združenie, ktoré sa uskutoční na Gymnáziu Andreja
            Sládkoviča v Krupine, dňa 11. októbra 2022 (utorok) o 15:30 hodine.
            Po plenárnom združení budú nasledovať triedne rodičovské združenia.

            Program:
             ŠkVP GAS Krupina
             Vyhodnotenie VVČ šk. roka 2021/2022
             Organizácia VVČ v šk. roku 2022/2023
             Vyhodnotenie financovania ZRŠ za šk. rok 2021/2022
             Schválenie príspevku ZRŠ
             Rôzne

            Mgr. Anna Borbuliaková
            riaditeľka školy